AGENDA WORKSHOPS - ATELIER 49 ZWIJNDRECHT

Alle workshops zijn inclusief verf en andere benodigdheden, schilderdoek 50x60, koffie/thee (excl. lunch)

 

 

LAVENDEL in een TRIADE
Acryl, kwast en paletmes

Workshop 11 juni
10:00-16:00 - € 105,-

Een schilderij wint vaak aan kracht met een beperkt palet. Deze workshop is dan ook gericht op zo’n bijzondere oefening. Maak kennis met de triade oranje/groen/paars en ontdek hoeveel mooie effecten je ermee kan maken, los van elkaar of juist met elkaar gemengd. Je maak extra gebruik van een onderschildering in kleur en werkt daarna in toetsen verf over het doek. Stevige verf met paletmes voor een sprankelende sfeer en een stoere structuur.

 

 

DE PICKNICK
Acryl, spelen met vormen, stempelen en sjabloneren

Workshop 9 juli
10:00-16:00 uur €105,-

Hou je ook zo van lekker buiten tafelen of een picknick? Dat beetje rommelige en frivole? Dan past deze workshop vast bij jou!
Op een simpele manier maak je een compositie van serviesvormen die lijken te dansen over het tafelkleed. De vormen overlappen elkaar en binnen een klein palet van favoriete kleuren meng je een vrolijk en dynamisch tafereel op doek. Desgewenst plaats je er leuke letters bij, die je stempelt of sjabloneert, om het tot een vrolijk geheel te maken.
Geen ervaring nodig

 

 

VERSIER JE DIER
Acryl

Workshop 13 augustus
10:00-16:00 uur €105,-

Vertaal een leuke portretfoto van je huisdier tot een kleurrijk en decoratief schilderij. Er kunnen sjablonen en stempels gebruikt worden om patronen te maken en ongewone kleuren om een frisse en vrolijke sfeer te creëren. De foto wordt overgebracht op doek, waarna het fantaseren kan beginnen.
Enige schilderervaring gewenst

 

 

VOGELTREK
Acryl, mengen op doek en werken met sjablonen

Workshop 26 november
10:00-16:00 uur €105,-

Luchten in deze maanden zijn vaak prachtig. Een schilderachtige oefening op zich. De sfeer van wegtrekkende vogels past eveneens zo prachtig bij deze kouder wordende maanden. Afstekend tegen de lucht vormen vogelgroepen een levendig ritme van vormen. Ervaar hoe mooi de techniek van mengen op doek zich laat combineren met het gebruik van sjablonen.
Voor ieder niveau

 

 

FIGUUR uit STRUCTUUR
Acryl & mixed media

Workshop 10 december
10:00-16:00 uur €105,-

In deze workshop werk je op een zwarte ondergrond, die voelbaar blijft in het schilderij. Je leert structuur opbouwen en die basis als verrassende drager te benutten bij het verder uitwerken van de voorstelling. Figuren dienen hier als thema. De gebruikte technieken en effecten dragen bij aan de sfeer.
Schilderervaring gewenst

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hou je van portretschilderen, of wil je het nog ontdekken? Dat kan! Online zijn er 2 cursussen te volgen. In jouw eigen tijd te doen, instromen op jouw eigen moment, zeer persoonlijke feedback, instructieve filmpjes.

Cursus Portret in acryl, DEEL 1 en DEEL 2 – ONLINE - € 200,- per serie van 8 lessen
8 online lessen met persoonlijke feedback, in eigen tijd te volgen.
instromen kan op jouw eigen moment.
Op diverse manieren wordt het portret benaderd:
• verhoudingen en volume
• realistisch beeld
• expressie
• kop en omgeving
• sfeer en compositie
Je werkt met potlood, houtskool en acrylverf. De werkwijze varieert van penseel tot paletmes. Je onderzoekt vormen, oefent met licht en schaduw, leert een klassieke aanpak voor het portret, maar ook enkele modernere variaties komen aan bod.

 


www.marjondenengelsman.nl      06-45108917       info@marjondenengelsman.nl

ATELIER 49   Westelijke Parallelweg 50   3331 EW Zwijndrecht

 © Marjon den Engelsman